Събития
юли 2017
Събитията този месец
Списание „Социологически проблеми“ и Издателска къща „КХ – Критика и Хуманизъм“ представят:
Мишел Фуко: нови проблематизации
3. юли | 19:00 | зала Пеша Николова
ДИСКУСИЯ

Екипите на списанието и издателската къща ще поведат един академичен и артистичен разговор за това как можем да работим заедно и поновому върху новите проблематизации около Фуко с колеги тук и от целия свят. Поводите са два – брой 3-4 на сп. „Социологически проблеми“ на тема „Мишел Фуко: нови проблематизации“ и книгата с лекции на Фуко „Управляването на себе си и на другите“ на издателството. С участието на: Кольо Коев, Антоанета Колева, Стилиян Йотов, Валентин Калинов, Стоян Ставру, Паула Ангелова. Специален гост: художникът Даниел Божков от Ню Йорк.
На български език.
Вход свободен
Сдружение „Фракарита“ България представя:
Помогни ни да пораснем
4. юли | 18:30 – откриване
5. юли–31. август | 10:00–17:00 | зала Пеша Николова
ФОТОИЗЛОЖБА

Снимки, изработени от участниците в ателие „ФотоФози“ към терапевтична програма „Солидарност“, която помага на хора с различни зависимости. Изложбата е част от кампанията „Помогни ни да пораснем“, която набира средства за разширяване на услугите, които сдружението предлага на тези уязвими социални групи. Можете да подкрепите каузата като закупите снимка.
Вход свободен

Център за култура и дебат „Червената къща“ представя:
Крият ли риск за гражданските свободи поправките в Закона за съдебната власт?
25. юли | 14:00 | Червена зала
ОПИТ ЗА ДИАЛОГ С ВНОСИТЕЛИТЕ

Съюзът на съдиите в България призова да бъде оттеглен проекта за промени на Закона за съдебната власт, който въвежда кариерни улеснения за членовете на Висшия съдебен съвет след свършване на мандата им и наред с това забраняваха чуждо финансиране на организациите на магистратите по проекти, включително със средства на ЕС.
На български език.
Вход свободен

Магистърска програма „Артистични психо-социални практики и психодрама“ представя:
Публична защита на дипломни работи на студенти от магистърската програма „Артистични психо-социални практики и психодрама“
27. юли | 14:00 | Нов български университет (НБУ), корпус I, зала 212–213, ул. „Монтевидео“ 21, София 1618

Публична защита на дипломните работи на пет студенти-дипломанти на магистърската програма на теми: „Перспективи за социо-културна работа с деца и младежи от сегрегирани общности през опита в квартал Столипиново“ от Геника Байчева; „Изложбата „Решавам = Съществувам“ – един опит за диалог между хора в норма и хора с психични заболявания и интелектуални затруднения“ от Надежда Георгиева; „Приложение на артистични и психодраматични техники за изследване в група на филма „Хлебарката от улица „Монсо“ на режисьора Ерик Ромер“ от Надежда Данаилова; „Изследване на психологическия свят на майките на бебета от 0 до 1 година посредством групови практики“ от Ния Коновска.
На български език.
Вход свободен

Поредици и програми
Минали събития
За събития преди 2017, свържете се с екипа на Червената къща на [email protected]