Вашето събитие при нас
Oрганизирайте вашето събитие, семинар или обучение на едно по-нестандартно място в сърцето на София
Услуги
Центърът за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов" предлага различни услуги за организирането на вашите събития – от техническа поддръжка до цялостна концепция и комуникационна подкрепа.

Разполагаме със собствена конферентна техника и екип за подреждането на пространствата и за работата с нея. При необходимост можем вместо вас да осигурим техниката, с която не разполагате. В цялата къща има достъп до интернет (безжичен и/или кабелен).
Пространства
Червената къща е бившият дом ателие на Андрей Николов, една прекрасна сграда, проектирана от Иван Васильов по скици на очарования от духа на италианската градска среда голям български скулптор. След смъртта на Андрей Николов през 1959 г. къщата става притежание на българската държава и е паметник на културата от национално значение. В началото на този век къщата е предоставена на Фондация „Гъливер клиринг хауз“ за осъществяване на проект за модерен публичен социо-културен център, като обновената сграда придобива известност като Център за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов“.
Червена зала
Червена зала на приземния етаж е с размери 10,75 м. × 8,75 м. и височина 7,37 м. Тя е била голямото ателие на Андрей Николов. Светлината е много важна за работата на скулптора. В Червена зала тя може да влиза освен през големите странични прозорци и през остъкления таван. Залата е снабдена с професионално осветление и озвучаване и може да се използва за прожекции, представления и конференции. Червената зала може да събере до 100 души.
Зала „Гъливер“
Зала „Гъливер“ на партерния етаж е с размери 7,70 м. × 5,55 м. и височина 6,33 м. и събира до 50 души, в зависимост от желаното разположение на столовете. Залата е проектирана така, че да допуска максимално количество дневна светлина и е особено подходяща за организиране на изложби.
Зала Безименна“
Зала „Безименна“ (4,85 м. × 5,20 м.) на партерния етаж е преходна между Червената зала и фоайето на приземния етаж е подходяща за изложби и за други дейности, съпътстващи събития в останалите пространства.
Зала Пеша Николова“
Зала „Пеша Николова“ (73,32 кв.м.) на втория етаж има две нива – за публика и участници и помощно пространство. Залата може да събере до 85 човека, в зависимост от разположението на столовете. Залата предоставя достъп до чудесната тераса с оберлихта точно над Червената зала, която в благоприятното време на годината създава отлични условия и за коктейл на открито.
Дворът
Дворът на къщата (180 кв. м.) позволява провеждането на открито на основни или придружаващи към тях събития като кейтъринги и др.
Цени за организиране на събитие
Организациите от нестопанския сектор получават 30% отстъпка. Всички цени са в български лева без ДДС.
Цени за техника и техническо обслужване
Организациите от нестопанския сектор получават 30% отстъпка. Всички цени са в български лева без ДДС.
Цена за цялостна концепция на събитие
Организациите от нестопанския сектор получават 30% отстъпка. Всички цени са в български лева без ДДС.
Цената е 800 лв. без ДДС и включва изготвянето на цялостна концепция за събитието – програма, лектори, гости, контакти, комуникационна подкрепа.
За подробности и контакт
Николай Нейков
088 422 23 04
[email protected]