Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - По-близо до съвременното раждане
26 април (вторник) 2016, 15:00
Червена зала
Коалиция за майчино здравеопазване представя:
По-близо до съвременното раждане
дискусия за добри практики и превенция на цезарово сечение.
Разговор за начина, по който се раждат децата ни в модерния свят, в международния месец за повишаване информираността за цезаровото сечение.
С участието на: Ралица Димитрова – активист, председател на Коалиция за майчино здравеопазване; Миглена Делчева – активист, управител на Фондация „Родители за родители“; Нели Мутафова – активист, зам.-председател на Сдружение „Родилница”; Елена Кръстева – психолог, председател на Сдружение „Естествено“ и Асоциация на българските дули; д-р Бояна Петкова – педиатър, Фондация "Макове за Мери".
На български език.
Вход свободен


По-близо до съвременното раждане
Дискусия за добри практики и превенция на цезарово сечение
Разговор за начина, по който се раждат децата ни в модерния свят, в международния месец за повишаване информираността за цезаровото сечение

Предвид темпа на нарастване на броя на родените с цезарово сечение деца у нас, очаква се през 2016 г. те да надхвърлят 40% от всички раждания. Приетият за норма от Световната здравна организация процент е между 15 и 19 на сто.

„Коалиция за майчино здравеопазване“ ще събере на 26-ти април, вторник, от 15 часа в Червената зала на Червената къща лекари, акушерки, политици, активисти и майки, за да анaлизираме заедно причините за тази тенденция, която далеч не е само българска; да се запознаем с нейните рискове и последствия; да предложим и обсъдим възможните решения – много от тях вече успешно приложени в други държави.

Коалиция за майчино здравеопазване е сформирана през месец януари 2016 година неформална коалиция между различни неправителствени организации и индивидуални активисти и журналисти, ангажирани с каузи в сферата на майчиното здравеопазване.
В нея членуват следните организации, които, допринасяйки своя досегашен опит и експертиза, обединяват усилия за подобряване на условията на майчиното здравеопазване и родилната грижа в България: Фондация „Родители за родители“; Сдружение „Естествено“, Фондация „Макове за Мери“, Сдружение „Родилница“, Асоциация на българските дули, Фондация „Приятелство“, Български хелзинкски комитет.

Дискусията е част от дългосрочна застъпническа кампания на Коалицията, чиято цел е промотиране на най-добрите научно доказани практики в сферата на майчиното здравеопазване, както сред бъдещите и настоящите майки, така и сред професионалистите в сферата. Убедени сме, че прилагането на съвременните стандарти в грижата на бременната и раждащата жена, както и за новородените бебета, ще донесат позитиви за всички.

В рамките на този дългосрочен ангажимент към утвърждаването на политиките в майчиното здравеопазване, изготвихме „Наръчник за раждащата жена“. Книгата включва някои важни аспекти на раждането, които малко бременни жени успяват да обсъдят и обмислят спокойно преди да е настъпил моментът на раждането. Наръчникът ще бъде на разположение на участниците в дискусията.

Участници:
Ралица Димитрова – активист, председател на Коалиция за майчино здравеопазване
Миглена Делчева – активист, управител на фондация „Родители за родители“
Нели Мутафова – активист, зам.-председател на Сдружение „Родилница”
Елена Кръстева – психолог, председател на Сдружение „Естествено“ и Асоциация на българските дули
д-р Бояна Петкова – педиатър, управител на фондация „Макове за Мери“

   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena