Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - Hello and Welcome to Paris
20. януари (сряда) 2016, 18:00 - откриване
21. януари – 12. февруари, всеки работен ден от 10:00 до 19:00
зала Гъливер, зала Безименна
Центърът за култура и дебат „Червената къща“ и Френският институт представят:
Hello and Welcome to Paris
фотографска изложба на Никола Михов
В последната си серия Hello and Welcome to Paris, заснета в дните след атентатите от 13. ноември 2015, фотографът Никола Михов поглежда зад кулисите на телевизионния продукт "На живо от Париж", неговите лица и ключовите думи, които остават в съзнанието.
Вход свободен


В тази серия Никола Михов поглежда зад кулисите на телевизионния продукт "На живо от Париж", към неговите лица и ключовите думи, които се запечатват в съзнанието.
Както и в предишните си проекти фотографът изненадва с подхода си към новинарските събития и изследва начина, по който реалността придобива видимите си очертания.
Езикът на медиите, за което и да е драматично събитие, е унифициран и следва правилата на редакционната рутина. Универсално изглеждащи репортери, четат предварително написани текстове, а емисиите започват с дежурното "Добре дошли в Париж", дори когато става дума за шока от терористичните атаки. Дали това е дребен пропуск на редактора, или закономерност в света на глобалната индустрия за производство на новини?

Никола Михов ще участва в дебата „Европа след атаките в Париж“, организиран от Френския културен институт и „Червената къща“, който ще се състои на 22 януари (петък), от 18:30ч., в залата на Френския институт на площад Славейков.

Никола Михов е роден в София през 1982 г. Негови работи са показвани на редица международни изложби и фестивали. Той е номиниран за наградата „Еssl Art Award” на музея за съвременно изкуство „Есл“ във Виена през 2011 г., както и за наградата на „Salon de la Photo” в Париж през 2012 г. Неговата първа фотографска книга „Forget Your Past” (изд. Жанет 45, 2012) е обявена за една от най-добрите фотографски книги на годината от престижното британското списание British Journal of Photography. За работата си по книгата, печели Наградата за фотожурналистика на СБЖ през 2012 г, а през 2013г. е номиниран за Deutsche Börse Photography prize, една от най-престижните награди в света на фотографията. Никола е съосновател платформата за съвременна българска фотография Bulgarian Photography Now. (www.bulgarianphotographynow.com).

Уведомяваме Ви, че по смисъла на Закона за защита на авторското право и сродните му права в залите на Червената къща е забранено да се внасят звукозаписни устройства, фото - и видео камери, както и да се правят видеозапис/и и аудиозапис/и без изричното съгласие на автора/авторите и продуцента/продуцентите. Всеки направен такъв е противозаконен и ще бъдат предприети действия по прилагане на административно–наказателните разпоредби по Закона за защита на авторското право и сродните му права.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena