Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - Онлайн гласуване „Човек на годината” 2014
Онлайн гласуване за наградата на публиката за „Човек на годината” 2014 – краен срок 30 ноември 2014

Онлайн гласуването за наградата на публиката стартира в 18:00 ч. на 1 ноември и приключва на 18:00 ч. на 30 ноември 2014 г.
Кой е човекът или организацията, които ще бъдаг отличeни през 2014 г.,  можете да разберете на официалната церемония на 10-ти декември – Международния ден на правата на човека във Френския културен институт в София.

Номинациите за „Човек на годината” 2014 – годишните награди за принос към правата на човека и правозащитността на Българския хелзинкски комитет (БХК), бяха затворени на 31 октомври.

Жури в състав Иван Бедров, Марин Бодаков, Татяна Ваксберг, Александър Кашъмов, Красимир Кънев, Магдалена Малеева, Яна Бюрер Тавание и Мария Черешева определи номинациите за 2014 г. Номинациите няма да се качват автоматично на сайта. Организаторите имат нужда от технологично време, за да проучат всяка номинация, като впоследствие ще бъдат качени и на сайта, където публиката ще определи своя фаворит.

БХК си запазва правото да сваля номинации при постъпила информация, че дейността на дадено лице е в противоречие с принципите на наградите.

Повече информация на http://www.humanoftheyear.org/.

Наградата „Човек на годината“ се присъжда за постъпки или практики, които са насочени към утвърждаване и защита на основните човешки права и изхождат от предпоставките на справедливостта и човешкото достойнство като абсолютна стойност. Наградата могат да получат и хора, които се борят за защита на други ценности, сравними с правата на човека, и чиято дейност е в съзвучие с духа на наградата. Така номинации за защита правата на животните и опазване на природата, например, също са допустими. Наградите „Човек на годината” са морални и нямат финансово изражение. Целта им e да дадат символно признание. Наградите “Човек на годината” са морални и нямат финансово изражение. Целта им e да дадат символично признание. Носителят на голямата награда получава статуетка и грамота, а останалите наградени – плакет и грамота.


   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena