Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Набират се участници за ОПИТ В ГРУПИ чрез ПСИХОДРАМА, СОЦИОМЕТРИЯ И ГРУПОВА ТЕРАПИЯ

Набират се участници за ограничен брой свободни места за ОПИТ В ГРУПИ чрез ПСИХОДРАМА, СОЦИОМЕТРИЯ И ГРУПОВА ТЕРАПИЯ

Как мислим? В думи или в образи? Кое се ражда първо в психичното – мисълта или фантазията? Психодрамата е подход насочен към изследване на тази проблематика. Изследването е групово чрез сценично поставяне на различни човешки, ежедневни и екзистенциални ситуации. В тях участват както авторите на личните истории, така и останалите членове на групата, след което процесът се осмисля и тълкува – сценично и аналитично - от водещия и останалите участници в групата.

Групите са отворени за желаещи да изследват лични преживявания и проблематика.

Целта е подобряване на способностите на участниците за справяне с тревожността и напреженията, препятстващи развитието на човека. Груповата работа е ориентирана към повишаване на чувствителността към собствения опит и към опита на другите, създаването на житейски сценарий, включващ историята на участниците, настоящето и бъдещето, както и постигането на удовлетворителни отношения със себе си и с другите.

Работата в група дава възможност за сценично изследване на преживелищния опит на участниците, анализирането му и подобряването на способността за оползотворяването на този опит в личния и професионалния живот на участниците.

Групите са подходящи за:
• професионалисти и обучаващи се в областта на психологията, социалните дейности, медицината, психотерапията, изкуствата, педагогиката и др.;
• хора от други професии, сфера на интереси и дейности с желание за натрупване на личен опит в група;
• психодрама-терапевти, психотерапевти от различни школи, консултанти, желаещи да актуализират опита и професионалните си умения в група.

Регулярност: Всяка от групите ще бъде провеждана веднъж седмично, вечер след работно време или следобед, по допълнителна уговорка. Продължителността на една сесия е между 2 ч. и 15 мин. и 2 ч. и 30 мин. ч.

Водещи:
Цветелина Йосифова – психодрама-терапевт; групов аналитик
д-р Давид Иерохам – психодрама-терапевт; психиатър

Начало на групите: ноември-декември 2015

Брой сесии: 30-35

Включването в група става след изпращане на заявка по e-mail и провеждане на предварително индивидуално интервю. Заявката е нужно да съдържа име, фамилия, пол, възраст, професия (занимание), телефон и електронен адрес за обратна връзка. Моля, опише накратко защо желаете да се включите в група и върху кои лични обстоятелства бихте работили. Заявките се изпращат до: experiences.in.group@gmail.com

За повече информация и въпроси: 0888952500

Съвместна програма на Фондация "Психотерапия 2000" и Центъра за култура и дебат "Червената къща" – членове на FEPTOИнформацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena