Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Покана за изпращане на предложения за дебати в рамките на форум "В каква София искаме да живеем?"

В края на месец май и през месец юни 2015 Център за култура и дебат "Червената къща" организира Дебатен Форум "В каква София искаме да живеем?". Предвиждаме четири граждански дебата, които ще дадат възможност за диалог между представители на общинската управа, граждански организации и заинтересовани граждани. Идеята ни е дебатите да са на теми, свързани с възможността за провеждане на иновативни общински политики в столицата.

В два от дебатите каним Софийска община да предложи теми и представи иновативни политики и практики, инициирани от СОС, за да бъдат те обсъдени с гражданите. Темите, върху които Софийска община се спря са (заглавията са работни):
- "Политики за насърчаване на културното участие: четенето" и
- "Политики за насърчаване на спорта в София".

  → Каним тези от вас, които за се занимавали с подобни теми, искат да представят идеи за иновативни политики или практики в тази област, или смятат, че имат обширно знание по тях, да се свържат с нас, за да можем да включим ваши представители в дискусиите.

С другите два дебата бихме искали да дадем възможност на граждански групи, инициативи, НПО, които имат идеи за иновативни политики или практики на територията на София, с които да се подобри живота на хората в града, да ги представят пред представители на СОС и пред заинтересовани граждани, за да насърчим диалога с институциите и демократичното, отворено правене на градски политики.

  → В тази връзка каним тези от вас, които имат идеи, разработват проекти, инициират иновативни практики за подобряване живота в София, и биха искали да ги представят пред гражданите и представителите на общината, да ни пишат, като ни представят идеите си. Ще изберем две от тях, върху които ще организираме две публични дискусии.

Молим, изпращайте предложенията си до 22 май на адрес: dgavrilova@redhouse-sofia.org с копия до skrastev@redhouse-sofia.org и inedeva@redhouse-sofia.org .

С нетърпение очакваме предложенията ви и се надяваме скоро да можем заедно да осъществим едни важни за столицата дебати.Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena