Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Текущи проекти: Програми за изкуство и култура

АРТ  ДОК  ЗОНА В/ХОД

текущ

В/ХОД е съвместен проект на Студио за документален театър VOX POPULI и „Червената къща“. Целта му е да популяризира документалното и социално-ангажирано изкуство. В/ХОД представя театрални спектакли, документални филми, пърформанси, инсталации и други артистични форми, чието съдържание анализира проблемите на настоящето.

Ние вярваме, че изкуството има възможност да показва различна перспектива към света около нас, да създава мощни разкази и да разнищва проблемите на обществото.  Появяват се цели парчета реалност, за която съществуващото днес медийно или институционално говорене не е достатъчно или такова направо липсва. Документалното изкуство събира тези парчета реалност, за да създаде условия за осмисляне и емоционално справяне с нея.


„Контраплан“ – платформа за късо кино

февруари 2016 – текущ

Платформата „Контраплан” цели да даде още една възможност на авторите на българско късометражно кино да се срещнат с разнообразна публика и други професионалисти в сферата на киното, за да обсъдят своите творби и получат обратна връзка.

Късометражното кино набира все по-голяма популярност сред младите хора в България. Въпреки това възможностите за разпространение и получаване на обратна връзка извън онлайн пространството са ограничени.

Прожекциите на филмите са с вход свободен и са последвани от дискусия с участието на техните автори, на гости-професионалисти и на публиката.

„Контраплан” е финансиран от Програма „Култура” 2016 и 2017 на Столична община и ще продължи до края на ноември 2017. В рамките на проекта ще бъдат представени филмите на около 15 режисьори. 


Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena